Com organitzar un casament medieval?

Vols celebrar un casament medieval? Aquí tens totes les claus que necessites per triomfar i convertir aquest dia en inoblidable!

Les 8 claus per celebrar un casament medieval

1. En quina època de l’any celebrar un casament medieval?

S’han de considerar varis factors, però com a norma general et recomanem març i abril per dos motius molt senzills.

Primer, durant aquests mesos que comença la primavera, els parcs, jardins i flora que envolti el lloc escollit estaran florits i verds. Així que la situació natural del lloc ja serà favorable perquè sigui un dia radiant.

Segon, la vestimenta medieval solen ser teles gruixudes i amb molts complements així que si escollim un època que les temperatures encara no siguin molt altes serà molt més còmode per tots els assistents.

2. Llocs de Catalunya on celebrar un casament medieval?

A Catalunya hi ha molts castells encantadors on celebrar el nostre casament i per tots els gustos i pressupostos.

Algunes opcions són el Castell de Sant Martí Sarroca al Penedès, Castell de Clasquerí al Vallès Occidental, el Castell de Riudabella a la Conca de Barberà, el Castell de Tous a l’Anoia, el Castell de Hostalric a la Selva, el Castell de Peralada a l’Alt Empordà,…

Si vols casar-te en un d’aquests castells, posa’t en contacte i et facilitarem la informació!

Demanar més informació

Rebre pressupost express en 24h

3. Com decorar un casament medieval?

Estandàrds medievals, antorxes de foc, armadures,… hi ha molts elements per decorar un casament medieval.

A part d’aquests elements purament decoratius, els elements que també duen una funció decorativa però funcional, i que exalten el caràcter medieval del casament són els coberts, la vaixella i estovalles.

Per fer un autèntic casament medieval et recomanem utilitzar vaixella de fang cuit o fusta, tant per plats, gots, coberts, gerres,… i per les estovalles buscar un teixit clàssic que se li poden afegir escuts heràldics. Que poden ser de les pròpies estovalles o sobreposats amb teles més petites.

4. Com fer una invitació medieval pel nostre casament?

L’ideal és escollir un paper de cartolina de poc gruix amb una textura granulada per simular un paper de pergamí de l’Edat Mitja. Se li pot afegir l’habitual truc de cremar les cantonades i perímetre amb l’ajuda d’un encenedor o una espelma.

Pel que fa a la tipografia, podem trobar moltes webs com per exemple www.dafont.com amb tipografies medievals. Si tenim temps o contractem algú, també es poden fer manualment amb una pluma i tinta.

Per afegir més credibilitat, s’ha d’utilitzar un català antic per fer l’escrit de la nostra invitació medieval de casament.

Per últim, la presentació de la invitació es acabar enrotllant l’invitació amb un cinta vermella o amb un segell de cera. Podem trobar com fer-ho en varis videos.

 

5. Disposició de la taula presidencial en un casament medieval

Si volem seguir un ambientació medieval estricte, la taula presidencial hauria de ser lineal en un extrem de saló amb el reis i prínceps de l’esdeveniment. Però també podem fer una opció més moderna, tampoc ens hem de forçar! I tenir una taula com la resta. Al final, és un dia per compartir amb la resta el màxim de temps possible.

6. Com animar un casament medieval?

Demanar més informació

Com totes les celebracions, la personalització pot ser a molts nivells.

Pots posar dos joglars o dos cavallers que rebin els convidats i els vagin indicant. Si esculls els joglars, aquests poden amenitzar l’espera fins el moment de la cerimònia, així com també entretenir els convidats més petits.

Pots contractar que el vostre enllaç sigui oficiat per un mestre de cerimonies, amb uns rituals més ancestrals que els habituals per donar-li un toc d’època. També, si així ho vols, pots demanar que una au rapinyaire porti els anells en el vostre enllaç. T’atraveixes a rebre el teu anell del bec d’un falcó?

Aprofita la contractació de falconeria, per fer una demostració a posteriori de la cerimònia del que són capaces de fer aquestes aus.

Una idea molt recorreguda és que els nuvis siguin rebuts a l’estil templari amb varis cavallers uniformats, ja siguin contractats, o segur que alguns dels convidats fan pinya per fer aquesta gesta!

Demanar més informació

Durant el banquet també es poden contractar varis números entre plat i plat, i que aquests cridin els convidats més importants com a voluntaris. 

Un recurs molt senzill però molt entretingut per tots els convidats són els jocs tradicionals medievals. Són jocs molt senzills i interactius, informa’t!

     

 

7. Photocall medieval

Un recurs molt senzill i que sempre triomfa és el photocall medieval amb espases, escuts, cascs… demana’ns informació!

    

8. Malabars de foc

No oblidis que quan caigui el sol, no hi ha res millor que un espectacle de foc. Una forma tant tradicional com màgica per acabar les animacions del casament!

A Malaboig | Espectacles&Animacions estem especialitzats en l’animació Medieval i som la millor opció d’animació p el teu casament medieval!

Demanar més informació

Rebre pressupost express en 24h

Per què confiar en Malaboig?

Mira les nostres ressenyes de google! 

Veure ressenyes de Google